Yoga als christen kan echt niet!


Vandaag heb ik op verzoek van EO-magazine deze stelling verdedigd in 1,5 minuut.
Dat is eigenlijk vrij eenvoudig: Net zo min als het volk van Israël niet tegelijk Jahweh en Baäl kon dienen en een keus moesten maken t.t.v. de profeet Elia evenmin Jahweh op eigen wijze konden dienen door de aanbidding van een gouden kalf, kan een christen aan yoga doen om de eenvoudige reden dat yoga niet los verkrijgbaar is en het hart of de weg is binnen het hindoeïsme om een te worden met Brahma, de wereldziel of het universele zelf, nadat je ontdekt heb dat atman is brahma en ten diepste dus een weg tot verlossing denkt te bieden van jezelf waarbij de waarneembare mens in verbinding treedt met zijn verborgen wezen, die zo wordt geleerd ten diepste god zelf is. Vandaar de monistische of non-dualistische gedachte van “Alles is EEN”/ All is One en er dus ook geen verschil meer is tussen jij en ik, wanneer onze ziel gescheiden wordt van ons lichaam.

Eén reactie

 1. hoi hoi
  met verbeistering heb ik dit stuk gelezen geennn yoga als je cristen ben nou vind het niet juist
  met deze stelling ik doe aan joga en ben vele religie aan het bestuderen en van elk relegie
  neem ik iets mee waar ik iets mee kan enne ik geloof in vader hemel en moeder aarden
  kortom geloof ik van elk geloof een beetje en voel me prima een gelukkige wereld vrouw
  groetjes en
  veeel liefs van mij istjar-sophia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.